Články

Před startem NBL: BK Opava | Autor: xavier datum publikace: 22.9.2023

Posledním týmem, který zbývá představit, je BK Opava. Loňský senzační mistr si letos po pěti letech zahraje Ligu Mistrů. V KNBL chtějí Slezané opět minimálně do ligového finále. Povede se jim to?

Na loňskou sezonu by ve středočeském klubu nejraději zapomněli. Tuzemským multišampionům se nepovedlo postoupit do Final Four Českého poháru ani do finále Kooperativa NBL, kde jej po osmnácti mistrovských sezonách na trůnu vystřídala Opava. Když k tomu přičteme i brzký konec v Lize mistrů, jednalo se o opravdu nevydařenou sezonu se vším všudy.

Východočeši skončili v obou tuzemských soutěžích loňského ročníku bez medaile, tudíž motivaci pro nadcházející ročník budou mít dvojnásobnou. Povede se jim konečně probojovat do finále KNBL, nebo znovu zůstanou před jeho branami?

Válečníci mají za sebou historicky nejúspěšnější sezonu v klubové historii. Povedlo se jim vyhrát Český pohár a v nejvyšší soutěži brali stříbro po ultravyrovnané a interesantní finálové sérii s Opavou. Povede se družině Tomáše Grepla i letos vystoupat na medailové pozice?

Preview Niké SBL (2. časť) | Autor: xavier datum publikace: 21.9.2023

Už dnes o 18:00 otvorí zápas Levíc proti Spišským rytierom novú sezónu SBL. V druhej časti preview SBL si predstavíme tímy, ktoré skončili minulý rok na piatom až ôsmom mieste a taktiež nováčika z Nitry.