Len tak v skratke 1. Maďarská liga, dnes o 15:30 :
Tip 1 : DVTK - Balmazújváros 1 @ 1,90 (Bet 365) 2/5
Open kurz (1,57) bol nízko, ale toto (1,90) je už moc vysoko. Fair tak 1,70-1,75. Diósgyor hrá najkrajší a najlepší futbal za posledné roky. Fyzicky náročný, nátlakový a všetci súperi s tým majú v podstate problém. Hlavne dokážu byť v zápasoch lepším tímom a na ihrisku diktujú tempo práve oni a to aj proti TOP súperom (Videoton, Ferencváros, Honvéd) čo je pre mňa ťažko pochopiteľné no ako fanúšik Diósgyoru oku lahodiace. V poslednom kole na ihrisku Haladásu napríklad nechali z úvodu odpočívať najlepšieho hráča Ugraiho + ďalšieho dôležitého a jedného z najlepších hráčov Nonoho. Prišli až po polčase za stavu 0:0 a zápas sa skončil 3:0 pre DVTK. Futbal im chutí a robia výsledky aké sa u nich posledné roky nevideli (3:0,5:0 a pod.). Balmazújváros zo spodku tabuľky, vedia oni prekvapiť ale kvalitou zaostávajú. Úvodný zápas v tejto sezóne sa skončil vysokou výhrou Balmazújvárosu doma 4:0 ! čo je nonsens a Diósgyor im má čo vracať. Na papieri je v tomto prípade domácim tímom DVTK, ale zápas sa odohrá v Debrecene na neutrálnej pôde, kde hráva svoje domáce zápasy DVTK. O tom že na ihrisku sa bude diať to čo bude chcieť tím Diósgyoru som presvedčený a už v kurze 1,90 vidím hodnotu na ich výhru.
Tip 2 : Haladás - Paks DNB 2 @ 1,90 (Bet 365)
Haladás je fakt slabučký a rozhodne nemôžu byť v zápase favoritom. Minulý týždeň poslalo DVTK na 1. polčas slabšie zloženie (trošku nepochopiteľne) a dokázali uhrať 0:0, potom DVTK poslalo hore dvoch rozdielových hráčov a stačilo to. Výsledok 0:3. Videl som ich aj týždeň pred tým proti Debrecenu síce si odtiaľ priviezli bod za remízu 1:1, ale zápas sa hral v podstate na jednu bránu a to práve na bránu Haladásu. Paks tam minulý týždeň odohral veľmi sympatický zápas po dobrom výkone síce podľahol 2:3, ale boli situácie keď za stavu 2:2 bol doma práve Debrecen pod tlakom a na ihrisku sa dialo to čo chceli hráči Paksu. Paks napríklad vyhral aj proti Diósgyoru v Debrecene 4:2 ! Haladás s nimi prehral doma 0:3. Viem, že sa to porovnávať nedá, ale videl som viac zápasov jedného či druhého tímu a Paks je rozhodne kvalitou, herným prejavom popredu. Je to proste lepší tím a dnes sa to dúfam na ihrisku prejaví. Výhra hostí s poistkou v stávke bez remízy je myslím si veľmi dobrá voľba a pre mňa by bolo obrovským prekvapením ak by v tomto zápase Haladás dokázal zvíťaziť.
Tip 3 : Ferencváros - Debrecen X2 @ 2,29 (Bet 365) 0,5/5
Toto len fakt za máličko, ale herný prejav Ferencvárosu vôbec nie je presvedčivý aj keď zatiaľ výsledky "robia". Toto vôbec pre Fradi nebude jednoduchý zápas. Jedine čo ma odrádza od tohto tipu tak je fakt, že fanúšikovia Fradi sa po dohode s klubom vracajú na tribúny po 3,5 roku bojkotu a dnes to bude zrejme fakt veľkolepé (odporúčam si potom pozrieť nejaké videá, zostrihy z atmosféry pre ľudí, ktorí majú radi podobné veci). Takže hráči dnes na ihrisku nechajú všetko, ale ako hovorím Debrecen kožu lacno nepredá. Ak by to bol klasický domáci zápas Ferencvárosu napríklad pred mesiacom tak by som išiel neprehru Debrecenu s väčšou odvahou, dnes po príchode fanúšikov budem radšej opatrnejší keďže tí ich fakt dokážu dohnať do víťazstva. Ale ak by rozhodovala len kvalita tak Debrecen by rozhodne nemohol byť tak veľkým outsiderom, ale fakt sa obávam 12 hráča.
GL"